Υλικά για 12-14 κομμάτια:
- 3 ντομάτες μέτριες προς μεγάλες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- λίγο δυόσμο, ξερό ή φρέσκο
- 100 γρ. φέτα σκληρή
- 1 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 ποτήρι (χωρητικότητα 200 ml) αλεύρι
- ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε λεπτό σουρωτήρι για 2 ώρες.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το δυόσμο με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στο μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκανίτσα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτή μάζα.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα.
- Γεμίζουμε μια κατσαρολίτσα με λάδι μέχρι σχεδόν τη μέση.
- Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Αν δε διαλυθεί στο τηγάνισμα, σημαίνει ότι το μείγμα είναι όπως πρέπει. Αλλιώς, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ακόμη αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για να γίνουν οι ντοματοκεφτέδες και εσωτερικά.