ntomatokeftedes

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12-14 κομμάτια:

  • 3 ντομάτες μέτριες προς μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο, ξερό ή φρέσκο
  • 100 γρ. φέτα σκληρή
  • 1 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι (χωρητικότητα 200 ml) αλεύρι
  • ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε λεπτό σουρωτήρι για 2 ώρες.
  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το δυόσμο με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκανίτσα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτή μάζα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρολίτσα με λάδι μέχρι σχεδόν τη μέση.
  • Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Αν δε διαλυθεί στο τηγάνισμα, σημαίνει ότι το μείγμα είναι όπως πρέπει. Αλλιώς, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για να γίνουν οι ντοματοκεφτέδες και εσωτερικά.