Υλικά για 2 άτομα:

  • 80 γρ. ψητό κοτόπουλο
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι 24 εκ. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.(Μπορούμε να σβήσουμε με λίγο λευκό ξηρό κρασί ή να ρίξουμε λίγο νερό.)
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και εκεί ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τη γραβιέρα.
  • Βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την ομολέτα να γίνει από την κάτω πλευρά.
  • Τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο με ανοιχτή την πόρτα. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η πάνω πλευρά και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.