Υλικά για 2 άτομα:
- 80 γρ. ψητό κοτόπουλο
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι 24 εκ. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.(Μπορούμε να σβήσουμε με λίγο λευκό ξηρό κρασί ή να ρίξουμε λίγο νερό.)
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και εκεί ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τη γραβιέρα.
- Βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την ομολέτα να γίνει από την κάτω πλευρά.
- Τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο με ανοιχτή την πόρτα. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η πάνω πλευρά και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.