Υλικά για 4 άτομα:
- 2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. (καθαρό βάρος, 2 συκευασίες) μοτσαρέλα
- 9-10 αβγά
- 60 ml γάλα
- 4 φέτες παστουρμά χωρίς το τσιμένι (περίβλημα) κομμένες σε λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις κύβους ντομάτας σε σουρωτήρι με αλάτι, για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και 40 ml νερό και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες παστουρμά σε λίγο ελαιόλαδο για 1′ σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα,
- Χαμηλών0υμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών και αμέσως σκορπίζουμε από πάνω τα κομματάκια τυριού και τον δυόσμο.
- Σείουμε τακτικά το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε) και ψήνουμε στην ομελέτα από την κάτω πλευρά για 4-5′ σε μέτρια φωτιά.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου.
- Επειδή είναι δύσκολο αυτό το αναποδογύρισμα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο γκριλ (τυλίγοντας το χερούλι καλά με αλουμινόχαρτο). Ψήνουμε με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνεια.