tartasyko

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή ταρτιέρα 26-28 εκ.:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλο
  • 2 αβγά
  • 350 γρ.  και 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 150 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 250 γρ. μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα για 8′.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά (αν κόψει το μείγμα, προσθέτουμε και 1-2 κ.σ. από το αλεύρι), την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια.
  • Ενσωματώνουμε τα 350 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Αν η ζύμη είναι σχετικά υγρή και κολλάει στο χέρι, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κουταλιές αλεύρι.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για να σφίξει.
  • Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο, την βάζουμε στην ταρτιέρα, την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8′.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, στρώνουμε τη μαρμαλάδα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε ανοίξει σε κορδόνια, κολλώντας ένα από αυτό γύρω από τη βάση.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45′ μέχρι να ροδίσει. (Τα τελευταία 7-8′ αέρα με κάτω αντίσταση.)