makaroniapestopiperias

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. πένες
  • 150 γρ. πιπεριές χρωματιστές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. κάσιους ωμά χωρίς αλάτι
  • λίγο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο (1/3 φλιτζανιού)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρεγκάτο ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο  νερό και τις σουρώνουμε κρατώντας 1 ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
  • Βράζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 10′ μέχρι να μαλακώσουν λίγο (όχι να λιώσουν).
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι με 1-2 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει μέτρια φωτιά, βάζουμε το πέστο, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και το τυρί και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.