Υλικά για ένα πυρέξ 27χ16 εκ.:
- 1 μικρό φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή καπνιστή γαλοπούλα (γύρω στα 150 γρ.)
- 300 γρ. πένες βρασμένες για 8-10′ και ελαφρώς λαδωμένες, για να μην κολλήσουν
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. ζωμός κότας και 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Μαγειρεύουμε για 2-3′ και προσθέτουμε το ζωμό.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αναμειγνύουμε την μπεσαμέλ με τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, μισά από τα τυριά και τις πένες και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ, βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και τριμμένη φρυγανιά ή φρυγανισμένο ψωμί του τοστ τριμμένο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40′ μέχρι να κάνει κρούστα.