Υλικά για στρογγυλή βαθιά φόρμα 22 εκ.:
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
- 120 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ για 3-4′ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα αβγά σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3′
- Προσθέτουμε και το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.
- Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, και ανακατεύουμε για λίγο με το μίξερ.
- Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτηρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ περίπου. Ελέγχουμε με οδοντογλυφία αν έχει ψηθεί εσωτερικά.