Υλικά για στρογγυλή βαθιά φόρμα 22 εκ.:

  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 120 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το μίξερ για 3-4′ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα αβγά σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3′
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.
  • Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, και ανακατεύουμε για λίγο με το μίξερ.
  • Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτηρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ περίπου. Ελέγχουμε με οδοντογλυφία αν έχει ψηθεί εσωτερικά.