Υλικά για 6 ρολά:
Για το φύλλο:
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. απάκι
- 100 γρ. γλυκός τραχανάς
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών (ρεγκάτο, γραβιέρα, γκούντα)
- 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένη μαργαρίνη και ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού ζωμός κρέατος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
- Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια.
- Αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για 30′.
Για τη γέμιση:
- Βράζουμε τον τραχανά με το γάλα μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας συνεχών ενδιάμεσα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά με τον τραχανά.
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε φύλλο λεπτά με τη βοήθεια κορν φλάουρ και αλευριού.
- Κόβουμε από κάθε φύλλο τις άκρες και αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά.
- Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
- Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Την ψήνουμε στους 180˚C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
- Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με τον ζωμό.
- Την ξαναψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να απορροφήσει τα υγρά.