Υλικά για 6 ρολά:

Για το φύλλο:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. απάκι
  • 100 γρ. γλυκός τραχανάς
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών (ρεγκάτο, γραβιέρα, γκούντα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένη μαργαρίνη και ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζωμός κρέατος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

  • Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια.
  • Αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για 30′.

Για τη γέμιση:

  • Βράζουμε τον τραχανά με το γάλα μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας συνεχών ενδιάμεσα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά με τον τραχανά.
  • Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε φύλλο λεπτά με τη βοήθεια κορν φλάουρ και αλευριού.
  • Κόβουμε από κάθε φύλλο τις άκρες και αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  • Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά.
  • Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
  • Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Την ψήνουμε στους 180˚C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
  • Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με τον ζωμό.
  • Την ξαναψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να απορροφήσει τα υγρά.