Υλικά για στρογγυλό ταψί 26 εκ.:
Φύλλο:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 ποτήρι μικρό ελαιόλαδο
- 1/3 ποτηριού νερό
- 3 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
Γέμιση:
- 1 κέιλ χοντροκομμένο
- 1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 150 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το φύλλο και χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, το 1 μεγαλύτερο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα χόρτα και ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια πατώντας τα λίγο.
- Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο στο ταψί μέχρι τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και όσο φύλλο περισσεύει το γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στα χόρτα.
- Ανοίγουμε το άλλοα φύλλο σε διάμετρο όσο το ταψί και λίγο περισσότερο ώστε όταν το απλώσουμε από πάνω να υπάρχει φύλλο που θα καλύψει την πίτα μέχρι από κάτω, κάνοντας ένα φάκελο.
- Χαράσσουμε σε 8 κομμάτια, περιχύνουμε νερό και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι για 20′ στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρας και για 20-30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και στις 2 αντιστάσεις.