Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα ψιλοτριμμένη στο μούλτι ή στην ψιλή πλευρά του τρίφτη και στιμμένη καλά να μην έχει υγρά
- 2 μήλα ψιλοτριμμένα και στιμμένα καλά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι μείγμα ελαιόλαδο με αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι σταφίδα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1 και 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1οο γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα, το μήλο και το ανθότυρο που τα έχουμε βάλει και ανακατέψει σε άλλο μπολ.
- Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι.
- Ρίχνουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70′. Στα τελευταία 10′ βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.