Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:
- 250 γρ. πένες ή βίδες βρασμένες για 10′
- 200 γρ. μοσχαράκι μαγειρεμένο (όχι πολλές σάλτσες)
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 2 κ.σ. κρέμα τυρί
- 1 αβγό
- 1 ποτήρι γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- ματζουράνα ξερή και θυμάρι ξερό
- 12 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά με το μοσχαράκι και το αβγό.
- Προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ματζουράνα, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε με λάδι το πυρέξ και απλώνουμε 6 φύλλα που το καθένα έχουμε αλείψει με λάδι.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
- Απλώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα, κόβουμε το περισσότερο από αυτό που περισσεύει και το υπόλοιπο το γυρίζουμε προς τα μέσα.
- Χαράσσουμε, αλείφουμε λάδι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35′ μέχρι να ροδίσει από πάνω. Στα τελευταία 10′ βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.