Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:

  • 250 γρ. πένες ή βίδες βρασμένες για 10′
  • 200 γρ. μοσχαράκι μαγειρεμένο (όχι πολλές σάλτσες)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 2 κ.σ. κρέμα τυρί
  • 1 αβγό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ματζουράνα ξερή και θυμάρι ξερό
  • 12 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά με το μοσχαράκι και το αβγό.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ματζουράνα, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με λάδι το πυρέξ και απλώνουμε 6 φύλλα που το καθένα έχουμε αλείψει με λάδι.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
  • Απλώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα, κόβουμε το περισσότερο από αυτό που περισσεύει και το υπόλοιπο το γυρίζουμε προς τα μέσα.
  • Χαράσσουμε, αλείφουμε λάδι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35′ μέχρι να ροδίσει από πάνω. Στα τελευταία 10′ βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.