Υλικά για ταψί 27χ16 εκ.:

Για το φύλλο:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο ή μισό μισό με αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. μοτσαρέλα (σε μπαστούνι)
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 6 φέτες σαλάμι μπίρας σε μικρά κομμάτια
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • δυόσμος ξερός
  • σουσάμι, μαυροσούσαμο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο χέρι και βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 30′.

Για τη γέμιση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το αβγό, το γάλα και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μέρος από τη ζύμη σε φύλλο και το απλώνουμε στο ταψί φτάνοντας μέχρι τα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο ταψί και βάζουμε από πάνω το σαλάμι και τις φέτες προσούτο.
  • Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε πάνω από τη γέμιση.
  • Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.
  • Ψήνουμε αρχικά στους 200 σε αέρα και κάτω αντίσταση για 30′ και άλλα 20 περίπου μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια.