Υλικά για ταψί 27χ16 εκ.:
Για το φύλλο:
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ελαιόλαδο ή μισό μισό με αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. μοτσαρέλα (σε μπαστούνι)
- 50 γρ. γραβιέρα
- 6 φέτες σαλάμι μπίρας σε μικρά κομμάτια
- 4 φέτες προσούτο
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 4 κ.σ. γάλα
- δυόσμος ξερός
- σουσάμι, μαυροσούσαμο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο χέρι και βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 30′.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το αβγό, το γάλα και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
- Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μέρος από τη ζύμη σε φύλλο και το απλώνουμε στο ταψί φτάνοντας μέχρι τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο ταψί και βάζουμε από πάνω το σαλάμι και τις φέτες προσούτο.
- Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε πάνω από τη γέμιση.
- Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.
- Ψήνουμε αρχικά στους 200 σε αέρα και κάτω αντίσταση για 30′ και άλλα 20 περίπου μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια.