pitaprasa

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ταψί 30χ40 εκ:

  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες (λίγο από το πράσινο μέρος)
  • 6 φύλλα για πίτες
  • 150 γρ. μπριζόλα καπνιστή
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • 1 αβγό και σουσάμι, μαυροκούκι για το άλειμμα και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα πράσα με την μπριζόλα με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για 15-20΄μέχρι να μαραθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε 4 φύλλα που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο.
  • Χαράσσουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60΄. Στα τελευταία 10΄βάζουμε αέρα και κάτω αντίσταση.