Υλικά για ταψί 30χ40 εκ:
- 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες (λίγο από το πράσινο μέρος)
- 6 φύλλα για πίτες
- 150 γρ. μπριζόλα καπνιστή
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
- 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- 1 αβγό και σουσάμι, μαυροκούκι για το άλειμμα και το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα πράσα με την μπριζόλα με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για 15-20΄μέχρι να μαραθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε 4 φύλλα που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο.
- Χαράσσουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60΄. Στα τελευταία 10΄βάζουμε αέρα και κάτω αντίσταση.