Υλικά για στρογγυλό ταψί 30 εκ:
Για τη βάση:
- 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό (καλύτερα ανάμεικτο με νερό)
- 1/3 ποτηριού ηλιέλαιο
- 2 και κάτι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3/4 ποτηριού φρέσκο χυμό ντομάτας
- 1/2 κονσέρβα ντοματάκια
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- λίγο ξερό βασιλικό και θυμάρι ή ρίγανη
Για τη γέμιση:
- 5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα (όχι φρέσκια)
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ πάστα ελιάς
- 100 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαφρώς κολλώδη.
- Αφήνουμε 1 ώρα σε λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τα ντοματάκια, το αλάτι και τη ζάχαρη, το βασιλικό και το θυμάρι ήτη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει το μείγμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Συναρμολόγηση
- Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στο ταψάκι που έχουμε αλευρώσει.
- Απλώνουμε τη σάλτσα, την πάστα ελιάς και λίγη μοτσαρέλα.
- Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, την παρμεζάνα και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′.
Σημείωση: Επειδή η σάλτσα είναι μεν νόστιμη αλλά χρειάζεται και λίγο χρόνο, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι ντοματοπολτό (πελτέ) και κέτσαπ και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τη βάση.