pitsanoutela

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλο ταψί 30 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 140-150 γρ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:

  • 6-8 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γραμμ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε με πιρούνι και στη συνέχεια με το χέρι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι λεία.
  • Την αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά να «ηρεμήσει».
  • Λαδώνουμε ένα ταψί πίτσας, την απλώνουμε.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  • Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  • Βάζουμε από πάνω τις φέτες μπανάνας και γεμίζουμε τα κενά με τα φουντούκια.
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 8-10 λεπτά στο γκριλ στους 190 βαθμούς.
  • Προσέχουμε την απόσταση του ταψιού από τις εστίες του γκριλ, γιατί η σοκολάτα καίγεται εύκολα.