Υλικά για στρογγυλο ταψί 30 εκ.:
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές λάδι
- 140-150 γρ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
- 6-8 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
- 50 γραμμ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
- 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε με πιρούνι και στη συνέχεια με το χέρι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι λεία.
- Την αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά να «ηρεμήσει».
- Λαδώνουμε ένα ταψί πίτσας, την απλώνουμε.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
- Βάζουμε από πάνω τις φέτες μπανάνας και γεμίζουμε τα κενά με τα φουντούκια.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 8-10 λεπτά στο γκριλ στους 190 βαθμούς.
- Προσέχουμε την απόσταση του ταψιού από τις εστίες του γκριλ, γιατί η σοκολάτα καίγεται εύκολα.