pitsatiropsomo

 

 

 

 

 

Υλικά για 4-6 άτομα.

Για τη ζύμη

  • 225 γρ αλεύρι σκληρό
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 4 κ.σ γάλα χλιαρό
  • Λίγη ζάχαρη
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 40 γρ. βιτάμ
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά ή 3 κ.σ. τοματοχυμός ανακατεμένος με 1 κ.σ.πελτέ ή κέτσαπ
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
  • 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο ή μοτσαρέλα
  • Ρίγανη, θυμάρι
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού


Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
  • Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε τη μαγιά.
  • Πλάθουμε το ζυμάρι για λίγο. Προσθέτουμε το αυγό και τα τυριά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Αλείφουμε τη ζύμη με τη λιωμένη μαργαρίνη και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ταψί αλειμμένο με λάδι και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μέχρι να λεπτύνει αρκετά και να καλύψει το πυθμένα.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές (ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας ) και τελειώνουμε με το τριμμένο κασέρι ή τη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 για 25-30′.