pagotovisino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30χ10 εκ.:
• 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
• 200γρ. γάλα ζαχαρούχο
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική, παγωμένη
• 1/4 φλυτζάνι γάλα
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
• 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα χοντροκομμένα (προαιρετικά)
• γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 10′.
  • Στρώνουμε με μεμβράνη τη φόρμα και απλώνουμε στον πάτο το 1/3 της κρέμας στρώνοντας με μια σπάτουλα για να απλωθεί καλά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα και απλώνουμε άλλο 1/3 κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας τις τελευταίες δόσεις των υλικών (3 στρώσεις κρέμα και 2 στρώσεις σοκολάτα).
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το παγωτό και σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο.

Σημείωση: Για να το κόψουμε, χρειάζεται να μείνει εκτός ψυγείου τουλάχιστον 5′.