Υλικά για 2 άτομα:
- 1 παλαμίδα (500-600 γρ.) αλατισμένη από πριν
- 10 πομοντόρια (ή ντοματίνια, λίγα περισσότερα) κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 πιπεριές κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 φέτες λεμόνι
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε στο ταψάκι τα πομοντόρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και αλατίζουμε.
- Βάζουμε από πάνω την παλαμίδα και τις φέτες λεμόνι.
- Περιχύνουμε με το κρασί και μετά με ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι).
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε θερμοκρασία στους 200 και συνεχίζουμε μέχρι να σωθεί το νερό που θα έχει βγει από τις ντομάτες.