Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 παλαμίδα (500-600 γρ.) αλατισμένη από πριν
  • 10 πομοντόρια (ή ντοματίνια, λίγα περισσότερα) κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 πιπεριές κέρατο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 φέτες λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε στο ταψάκι τα πομοντόρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και αλατίζουμε.
  • Βάζουμε από πάνω την παλαμίδα και τις φέτες λεμόνι.
  • Περιχύνουμε με το κρασί και μετά με ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι).
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε θερμοκρασία στους 200 και συνεχίζουμε μέχρι να σωθεί το νερό που θα έχει βγει από τις ντομάτες.