Υλικά για 8 φόρμες καραμελέ:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 80 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται το μείγμα και να φουσκώνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μέλι και τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα από το νερό.
  • Ανακατεύουμε έντονα για να πέσει η θερμοκρασία ή εναλλακτικά στερεώνουμε το μπολ σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο παγάκια
  • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τις φόρμες και αφήνουμε στο γιαούρτι για 2-3 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε τις πανακότες βουτώντας τες για κάποια δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.