Υλικά για 6 μερίδες:
Για την πανακότα:
- 350 ml γάλα καρύδας
- 350 ml κρέμα καρύδας
- 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για τη σάλτσα:
- 1 μάνγκο ώριμο
- χυμός από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πανακότα:
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά της μαλακωμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν πολύ καλά.
- Παίρνουμε 6 μπολάκια και τα βρέχουμε ελαφρώς με νερό.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να σφίξουν.
Σάλτσα μάνγκο:
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ το μάνγκο με την άχνη και τον χυμό λάιμ.
- Ξεφορμάρουμε τις πανακότες βυθίζοντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για κάποια δευτερόλεπτα και περιχύνουμε με σάλτσα μάνγκο.