Υλικά για 6 μερίδες:

Για την πανακότα:

  • 350 ml γάλα καρύδας
  • 350 ml κρέμα καρύδας
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Για τη σάλτσα:

  • 1 μάνγκο ώριμο
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πανακότα:

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά της μαλακωμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν πολύ καλά.
  • Παίρνουμε 6 μπολάκια και τα βρέχουμε ελαφρώς με νερό.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να σφίξουν.

Σάλτσα μάνγκο:

  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ το μάνγκο με την άχνη και τον χυμό λάιμ.
  • Ξεφορμάρουμε τις πανακότες βυθίζοντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για κάποια δευτερόλεπτα και περιχύνουμε με σάλτσα μάνγκο.