Υλικά για 6 μερίδες:

  • 300 ml γάλα ελαφρύ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • amaretto (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα καφέ:

  • 100 ml έτοιμος καφέ εσπρέσο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • amaretto (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε μπολ με παγωμένο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για ώρες ή όλο το βράδυ.

Σάλτσα καφέ:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε από τη στιγμή που θα έρθει σε βρασμό για 10-12′ σε μέτρια φωτιά.
  • Αν δεν έχει δέσει αρκετά μέχρι τότε, αφήνουμε 5′ ακόμη.
  • Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα καφέ.