Υλικά για 6 μερίδες:
- 300 ml γάλα ελαφρύ
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 40 γρ. ζάχαρη
- amaretto (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα καφέ:
- 100 ml έτοιμος καφέ εσπρέσο
- 100 γρ. ζάχαρη
- amaretto (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε μπολ με παγωμένο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για ώρες ή όλο το βράδυ.
Σάλτσα καφέ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε από τη στιγμή που θα έρθει σε βρασμό για 10-12′ σε μέτρια φωτιά.
- Αν δεν έχει δέσει αρκετά μέχρι τότε, αφήνουμε 5′ ακόμη.
- Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα καφέ.