patzarosalatamemilo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/2 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1/2 αχλάδι όπως το μήλο
  • 4 μικρά παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • το λευκό μέρος από ένα φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 χούφτα καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1/2 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι ή ματζουράνα ή ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα (ή τα χτυπάμε με μπλεντεράκι)
  • Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα φρούτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τα αμύγδαλα.