Υλικά για 2 άτομα:
- 1/2 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1/2 αχλάδι όπως το μήλο
- 4 μικρά παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- το λευκό μέρος από ένα φρέσκο κρεμμύδι
- 1/2 χούφτα καρύδια χοντροσπασμένα
- 1/2 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο θυμάρι ή ματζουράνα ή ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα (ή τα χτυπάμε με μπλεντεράκι)
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα φρούτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τα αμύγδαλα.