Υλικά για 4-5 μικρά φραντζολάκια:
- 260 γρ. ταχίνι
- 130 ml χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 15 ml κονιάκ ή νερό
- 130 γρ. καστανή ζάχαρη
- 320 γρ. αλεύρι
- 130 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη και χτυπάμε για 8-10′ ακόμη.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μέρη των 200 γρ. περίπου.
- Πλάθουμε σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια (γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο), τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα χαράσσουμε καλά σε φέτες (όχι μέχρι κάτω).
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25′.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα χωρίζουμε σε παξιμάδια.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10′ από τη μια μεριά, 10′ από την άλλη και 10′ όρθια.