Υλικά για 4-5 μικρά φραντζολάκια:

  • 260 γρ. ταχίνι
  • 130 ml χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 15 ml κονιάκ ή νερό
  • 130 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη και χτυπάμε για 8-10′ ακόμη.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μέρη των 200 γρ. περίπου.
  • Πλάθουμε σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια (γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο), τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα χαράσσουμε καλά σε φέτες (όχι μέχρι κάτω).
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25′.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα χωρίζουμε σε παξιμάδια.
  • Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10′ από τη μια μεριά, 10′ από την άλλη και 10′ όρθια.