Υλικά για 4 άτομα:

  • 250 γρ. παπαρδέλες
  • 4 αγκινάρες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ., καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες για 8′. Τις σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις αγκινάρες.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε νερό από τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15′ μέχρι να μαλακώσει αρκετά η αγκινάρα.
  • Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε τελευταία φορά.