Υλικά για 4 άτομα:
- 250 γρ. παπαρδέλες
- 4 αγκινάρες ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ., καρύδια τριμμένα στο μούλτι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις παπαρδέλες για 8′. Τις σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις αγκινάρες.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε νερό από τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15′ μέχρι να μαλακώσει αρκετά η αγκινάρα.
- Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε τελευταία φορά.