Υλικά για ένα πυρέξ 25χ20:
- 400 γρ. βρασμένα λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότα σε ροδέλες)
- 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. μοτσαρέλα και γραβιέρα τριμμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά.
- Σβήνουμε, αν θέλουμε, με λίγο κρασί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να γίνει ο κιμάς, περίπου 20-25′.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο πυρέξ, προσθέτουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και τέλος τα τριμμένα τυριά.
- Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20′ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.