Υλικά για ένα πυρέξ 25χ20:

  • 400 γρ. βρασμένα λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότα σε ροδέλες)
  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα και γραβιέρα τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά.
  • Σβήνουμε, αν θέλουμε, με λίγο κρασί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να γίνει ο κιμάς, περίπου 20-25′.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο πυρέξ, προσθέτουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και τέλος τα τριμμένα τυριά.
  • Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20′ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.