Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300-400 γρ. μαρμελάδα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το “φτερό” (το εξάρτημα για τις ζύμες) τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που βάζουμε στο τέλος σιγά σιγά.
  • Βάζουμε τη ζύμη μια ώρα στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης στη φόρμα μέχρι τα τοιχώματα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα προς τα μέσα.
  • Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε μπαστουνάκια λεπτά και τα βάζουμε από πάνω διαγώνια φτιάχνοντας δίχτυ (ή με όποιον άλλον τρόπο θέλουμε).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.