Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1-2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300-400 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ με το “φτερό” (το εξάρτημα για τις ζύμες) τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που βάζουμε στο τέλος σιγά σιγά.
- Βάζουμε τη ζύμη μια ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης στη φόρμα μέχρι τα τοιχώματα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα.
- Διπλώνουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα προς τα μέσα.
- Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε μπαστουνάκια λεπτά και τα βάζουμε από πάνω διαγώνια φτιάχνοντας δίχτυ (ή με όποιον άλλον τρόπο θέλουμε).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.