Υλικά για 16-20 παστουρμαδοπιτάκια:

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 10 μικρές φέτες παστουρμά χωρίς το τσιμένι (το εξωτερικό περίβλημα) και ψιλοκομμένες
  • 150-200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
  • θυμάρι
  • αραβοσιτέλαιο και λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι με αλάτι για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλείφετε ένα φύλλο με το μείγμα αραβοσιτέλαιου-μαργαρίνης, το κόβετε στη μέση από τη μικρή πλευρά και βάζετε από μια κουταλιά σε κάθε φύλλο.
  • Φτιάχνετε τρίγωνα ή ρολάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  • Αλείφουμε και τα πιτάκια από πάνω με αραβοσιτέλαιο-μαργαρίνη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.