Υλικά για 16-20 παστουρμαδοπιτάκια:
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 10 μικρές φέτες παστουρμά χωρίς το τσιμένι (το εξωτερικό περίβλημα) και ψιλοκομμένες
- 150-200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
- θυμάρι
- αραβοσιτέλαιο και λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι με αλάτι για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλείφετε ένα φύλλο με το μείγμα αραβοσιτέλαιου-μαργαρίνης, το κόβετε στη μέση από τη μικρή πλευρά και βάζετε από μια κουταλιά σε κάθε φύλλο.
- Φτιάχνετε τρίγωνα ή ρολάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
- Αλείφουμε και τα πιτάκια από πάνω με αραβοσιτέλαιο-μαργαρίνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.