Υλικά για 2-4 άτομα:
- 500 γρ. πατάτες baby
- 4-5 ξερά σύκα κομμένα σε 4 κομμάτια
- 4 φέτες προσούτο ή γαλοπούλα καπνιστή σοταρισμένη σε τηγάνι για λίγα λεπτά ή ψημένες στο φούρνο για 4-5′
- 2 κ.σ. κρίταμο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα:
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1/2 κ.σ. μουστάρσα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούα σε αλατισμένο νερό.
- Στραγγίζουμε και είτε τις ξεφλουδίζουμε είτε όχι, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα.