salataprosouto

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 4-5 ξερά σύκα κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 4 φέτες προσούτο ή γαλοπούλα καπνιστή σοταρισμένη σε τηγάνι για λίγα λεπτά ή ψημένες στο φούρνο για 4-5′
  • 2 κ.σ. κρίταμο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρσα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούα σε αλατισμένο νερό.
  • Στραγγίζουμε και είτε τις ξεφλουδίζουμε είτε όχι, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα.