Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 2 πατάτες
  • 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανόσ
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα ντοματίνια:

  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15′.

Για τη σαλάτα

  • Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε για 30′.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Βράζουμε για 10′ σε αλατισμένο νερό.
  • Τις στραγγίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ανακατεύομε με τα ρεβίθια, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
  • Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πάπρικα και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και σερβίρουμε.