Υλικά για 2-4 άτομα:
- 2 πατάτες
- 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ελιές ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανόσ
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι
Για τα ψητά ντοματίνια
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τα ντοματίνια:
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15′.
Για τη σαλάτα
- Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε για 30′.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Βράζουμε για 10′ σε αλατισμένο νερό.
- Τις στραγγίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ανακατεύομε με τα ρεβίθια, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πάπρικα και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και σερβίρουμε.