Υλικά για 2 άτομα:
- 4 πατάτες (500-600 γρ.) βρασμένες για 30′ (σε κατσαρόλα με νερό ή καλύτερα σε ατμομάγειρα)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε φέτες
- ελιές κομμένες στη μέση
- 1 -2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη (βάζουμε για 30′ σε νερό)
- κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου dijon
- 2 κοφτές κ.σ. γιαούρτι (καλύτερα στραγγιστό και 4% λιπαρά)
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1/2 κ.σ. λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ .
- Βάζουμε τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
- Αφήνουμε σκεπασμένη για τουλάχιστον 30′.
Σημείωση: Και στο ψυγείο να μπει για την επόμενη μέρα είναι πολύ νόστιμη.