patatosalata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 4 πατάτες (500-600 γρ.) βρασμένες για 30′ (σε κατσαρόλα με νερό ή καλύτερα σε ατμομάγειρα)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • ελιές κομμένες στη μέση
  • 1 -2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη (βάζουμε για 30′ σε νερό)
  • κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου dijon
  • 2 κοφτές κ.σ. γιαούρτι (καλύτερα στραγγιστό και 4% λιπαρά)
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.σ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ .
  • Βάζουμε τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
  • Αφήνουμε σκεπασμένη για τουλάχιστον 30′.

 

Σημείωση: Και στο ψυγείο να μπει για την επόμενη μέρα είναι πολύ νόστιμη.