Υλικά για στρογγυλό ταψί 34 εκ.:

  • 6 φύλλα για πίτα (χειροποίητα ή εμπορίου)
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα τυρί προβολόνε ή κασέρι χοντροτριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τον άνιθο, το δυόσμο, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, τα πράσα και τα κρεμμύδια, για 20΄μέχρι να μαλακώσουν βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και το σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3΄.
  • Βάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα κάνοντας το ίδιο πράγμα (λάδωμα και ψήσιμο για 3΄).
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα εφαρμόζοντας την ίδια διαδικασία με παραπάνω (όχι 3λεπτο το πάν φύλλο).
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με νερό, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρας για 30΄ και στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω αντίσταση για 40-50′ .