Υλικά για στρογγυλό ταψί 34 εκ.:
- 6 φύλλα για πίτα (χειροποίητα ή εμπορίου)
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες
- 1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 κούπα τυρί προβολόνε ή κασέρι χοντροτριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον άνιθο, το δυόσμο, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, τα πράσα και τα κρεμμύδια, για 20΄μέχρι να μαλακώσουν βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και το σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3΄.
- Βάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα κάνοντας το ίδιο πράγμα (λάδωμα και ψήσιμο για 3΄).
- Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα εφαρμόζοντας την ίδια διαδικασία με παραπάνω (όχι 3λεπτο το πάν φύλλο).
- Ραντίζουμε την επιφάνεια με νερό, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρας για 30΄ και στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω αντίσταση για 40-50′ .