Υλικά για 36 πιτάκια:
- 12 φύλλα κρούστας
- 2 γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια
- 100 γρ. αρακάς
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 κ.γλ. κάρυ
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη με ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄.
- Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, τον αρακά, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφού σωθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αλείφουμε ένα φύλλο με μαργαρίνη και κόβουμε σε 3 κομμάτια από τη μεγάλη πλευρά.
- Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι στα 2, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το υλικό της γέμισης.
- Βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25′ μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κάποιο τυρί, γραβιέρα ή ανθότυρο.