Υλικά για 36 πιτάκια:

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 2 γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. αρακάς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κ.γλ. κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη με ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄.
  • Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, τον αρακά, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφού σωθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αλείφουμε ένα φύλλο με μαργαρίνη και κόβουμε σε 3 κομμάτια από τη μεγάλη πλευρά.
  • Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι στα 2, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το υλικό της γέμισης.
  • Βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25′ μέχρι να ροδίσουν.

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κάποιο τυρί, γραβιέρα ή ανθότυρο.