Υλικά για 2 άτομα:

  • 4 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες ή άλλο χρώμα)
  • 250 γρ. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές τοματοχυμός (ή 1 κ.σ. τοματοπελτές)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 80 γρ. φέτα
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ ψημένο και θρυμματισμένο
  • 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη (ή κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο)
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 5-6′ μέχρι να καφετίσει ο κιμάς και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό (ή πελτέ), 3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45-50′. (Αν εντωμεταξύ έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη).
  • Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς, βράζουμε για 6-7′ το πλιγούρι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε μέσα στον κιμά το πλιγούρι, το μαϊντανό και τη φέτα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι τις πιπεριές και από πάνω πασπαλίζουμε με το ψωμί και τη γραβιέρα.
  • Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.