Υλικά για 24 πιτάκια:
- 8 φύλλα κρούστας
- 2 πράσινα μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
- 2 κ.σ. καρύδια
- 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές και μαύρες
- 1 κ.γ κανέλα
- 300 γρ. χαλβάς
- σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
- Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες και τον χαλβά που τον έχουμε κάνει τρίμματα με τα δάχτυλα μας.
- Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με σησαμέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια ή ρολάκια.
- Απλώνουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 ‘ ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.