Υλικά για 20 πιτάκια:

Για πιτάκια

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. φαρίνα
  • 1 αβγό
  • 1 γιαούρτι (και light)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή ξερά τσιγαρισμένα για λίγο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν)
  • δυόσμος (φρέσκος ή ξερός)
  • 1 κούπα καφέ (όχι μεγάλη) κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα)

Για αλοιφή

  • 100-150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 5-6 ελιές σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψημένη (μπορούμε να βάλουμε και αυτές στο βαζάκι)
  • 3-4 ντομάτες λιαστές (τις έχουμε βάλει για 30′ σε νερό για να ξαρμυρίσουν)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε πολύ όλα τα υλικά εκτός από το τυρί πολύ καλά. Προσθέτουμε και το τυρί και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  • Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε με ένα ποτήρι ή κούπα.
  • Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάζουμε τα πιτάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25′ (ή μέχρι να ροδίσουν καλά).
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την αλοιφή.
  • Απλώνουμε την αλοιφή πάνω στα πιτάκια και σερβίρουμε.