Υλικά για 20 πιτάκια:
Για πιτάκια
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. φαρίνα
- 1 αβγό
- 1 γιαούρτι (και light)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή ξερά τσιγαρισμένα για λίγο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν)
- δυόσμος (φρέσκος ή ξερός)
- 1 κούπα καφέ (όχι μεγάλη) κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα)
Για αλοιφή
- 100-150 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 5-6 ελιές σε κομμάτια
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψημένη (μπορούμε να βάλουμε και αυτές στο βαζάκι)
- 3-4 ντομάτες λιαστές (τις έχουμε βάλει για 30′ σε νερό για να ξαρμυρίσουν)
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε πολύ όλα τα υλικά εκτός από το τυρί πολύ καλά. Προσθέτουμε και το τυρί και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
- Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε με ένα ποτήρι ή κούπα.
- Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάζουμε τα πιτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25′ (ή μέχρι να ροδίσουν καλά).
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την αλοιφή.
- Απλώνουμε την αλοιφή πάνω στα πιτάκια και σερβίρουμε.