pitasfoliatakima

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κιμά (μοσχάρι ή μισό μισό μοσχάρι και χοιρινό)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο μήλο σε κυβάκια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • λίγο μπούκοβο
  • 1 κ. σούπας worcestershire sauce
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. πουρές (σπιτικός ή έτοιμος)
  • 2 κρόκους αυγού

Για το ρολό

1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμο ή σπιτικό, δες και συνταγή για φύλλο σφολιάτας)

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά, χωρίς να τον ανακατεύουμε συνέχεια για να μην βγάλει πολλά υγρά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και έπειτα το μήλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι, το μπούκοβο, και την Worcestershire sauce.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα του κιμά και 4 κουταλιές της σούπας πουρέ.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι, το μπούκοβο, την Worcestershire sauce, την μουστάρδα και 2 κρόκους αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την σφολιάτα

Για το ρολό

  • Κόβουμε το 1/3 της σφολιάτας κάθετα του μήκους της. Έτσι έχουμε μια λωρίδα φαρδιά για την βάση του «ρολού».
  • Τοποθετούμε το μείγμα του κιμά απλώνοντάς το σε σχήμα ρολού, αφήνοντας 1 cm κενό περιμετρικά από την άκρη της σφολιάτας. “Βρέχουμε” περιμετρικά την σφολιάτα με το ασπράδι από τα αβγά που χρησιμοποιήσαμε στη γέμιση και τοποθετούμε το υπόλοιπο κομμάτι της κατά μήκος πάνω στο ρολό.
  • Γυρίζουμε περιμετρικά τις άκρες από κάτω.
  • Χαράζουμε ελαφρά το ρολό και αλείφουμε με το υπόλοιπο ασπράδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 45′.
Σημείωση: Μπορούμε στη βάση της σφολιάτας να ρίξουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα, για να μην πανιάσει η σφολιάτα.