Υλικά για πυρέξ 30χ23:

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ξεραμένο σε κομματάκια
Για το σιρόπι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το λάδι με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίσουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε και το φύλλο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ μέχρι να ροδίσει.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε όλα τα υλικά για 12′ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό γλυκό (αφού το έχουμε τρυπήσει με οδοντογλυφίδα) με το κρύο σιρόπι.