Υλικά για πυρέξ 30χ23:
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ξεραμένο σε κομματάκια
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίσουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε και το φύλλο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 12′ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
- Περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό γλυκό (αφού το έχουμε τρυπήσει με οδοντογλυφίδα) με το κρύο σιρόπι.