Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1 πράσινο μικρό και 1 κόκκινο μικρό μαρούλι
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 2 μικρά κόκκινα μήλα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι cranberries αποξηραμένα
  • 6 φέτες μπέικον ψημμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα σε λεπτές φέτες

Για τα καραμελωμένα καρύδια:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • κανέλα

Για το ντρέσινγκ:

  • 40 ml λευκό μπαλσάμικο
  • 70 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπόρους chia ή εναλλακτικά ηλιόσπορο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καραμελωμένα καρύδια:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και το βούτυρο σοτάροντας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα διαχωρίζουμε με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι με καπάκι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σαλάτα:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίζουμε με το μισό ντρέσινγκ.
  • Ανακατεύουμε καλά να βραχούν τα υλικά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Σκορπίζουμε τα καραμελωμένα καρύδια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.