Υλικά για 6-8 άτομα:
- 1 πράσινο μικρό και 1 κόκκινο μικρό μαρούλι
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 2 μικρά κόκκινα μήλα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι cranberries αποξηραμένα
- 6 φέτες μπέικον ψημμένες και ψιλοκομμένες
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 150 γρ. γραβιέρα σε λεπτές φέτες
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- κανέλα
Για το ντρέσινγκ:
- 40 ml λευκό μπαλσάμικο
- 70 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. σπόρους chia ή εναλλακτικά ηλιόσπορο
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Καραμελωμένα καρύδια:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και το βούτυρο σοτάροντας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Τα διαχωρίζουμε με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι με καπάκι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σαλάτα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίζουμε με το μισό ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε καλά να βραχούν τα υλικά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Σκορπίζουμε τα καραμελωμένα καρύδια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.