Υλικά για 4 άτομα:

12 -16 χειροποίητα σουδάκια (δες συνταγή)

Κρέμα:

  • 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στα δύο με ένα μαχαίρι

Σος:

  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας

Εκτέλεση

Γέμιση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας. Τα βάζουμε στη φωτιά.
  • Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αβγό και τους κρόκους.
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα.
  • Όταν η κρέμα χλιαρύνει, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε την κρέμα, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη ή στο μίξερ για να γίνει λεία και απαλή. 
  • Κόβουμε τα σου στα δύο και τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ.

Σος:

  • Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μπλέντερ χειρός.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.
  • Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.

Σερβίρισμα:

  • Βάζουμε από 3-4 σου σε κάθε μερίδα και τα και περιχύνουμε με σος.
  • Αν η σος κρυώσει, τη ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.