Υλικά για 4 άτομα:
12 -16 χειροποίητα σουδάκια (δες συνταγή)
Κρέμα:
- 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 αβγό
- 3 κρόκοι αβγών
- 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στα δύο με ένα μαχαίρι
Σος:
- 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Εκτέλεση
Γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας. Τα βάζουμε στη φωτιά.
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αβγό και τους κρόκους.
- Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα.
- Όταν η κρέμα χλιαρύνει, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 ώρες.
- Βγάζουμε την κρέμα, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη ή στο μίξερ για να γίνει λεία και απαλή.
- Κόβουμε τα σου στα δύο και τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ.
Σος:
- Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μπλέντερ χειρός.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.
Σερβίρισμα:
- Βάζουμε από 3-4 σου σε κάθε μερίδα και τα και περιχύνουμε με σος.
- Αν η σος κρυώσει, τη ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.