Υλικά για 3 άτομα:

  • 200 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό
  • 2  λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα. Τα βράζουμε για 50′ (ή στη χύτρα για 20′) και τα σουρώνουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε στη γάστρα τα ρεβύθια, το λουκάνικο με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′.
  • Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμη μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.