Υλικά για 3 άτομα:
- 200 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό
- 2 λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
- 250 γρ. ντοματίνια
- 200 ml ζεστό νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα. Τα βράζουμε για 50′ (ή στη χύτρα για 20′) και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε στη γάστρα τα ρεβύθια, το λουκάνικο με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′.
- Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμη μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.