Υλικά για 4 μερίδες:

  • 200 γρ. κιμάς ανάμεικτος από αρνί και μοσχάρι
  • 100 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 125 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • λίγη κανέλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε χύτρα για 20′ τα ρεβύθια με τον κιμά, σβήνουμε και κρατάμε τα υγρά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μπασμάτι.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το περιεχόμενο της χύτρας.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το κάρυ, την κανέλα και αλάτι.
  • Αφήνουμε να σωθούν αρκετά τα υγρά και προς το τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.