Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. κιμάς ανάμεικτος από αρνί και μοσχάρι
- 100 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 1/2 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 125 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 50 γρ. σπανάκι
- 1 κ.σ. κάρυ
- λίγη κανέλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε χύτρα για 20′ τα ρεβύθια με τον κιμά, σβήνουμε και κρατάμε τα υγρά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μπασμάτι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το περιεχόμενο της χύτρας.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το κάρυ, την κανέλα και αλάτι.
- Αφήνουμε να σωθούν αρκετά τα υγρά και προς το τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.