Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 150 γρ, μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light ή γάλα ελαφρύ
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα (φρέσκια ή μπαστούνι) τριμμένη
  • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 8 φέτες μπριζόλα καπνιστή σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 4-5΄.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε την μπριζόλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, τα τυριά, ανακατεύουμε για 1΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αν έχουμε βάλει γάλα, δεν θα αφήσουμε να τελειώσει. Θα σωθεί μέσα στο σκεύος στο φούρνο.)
  • Ανακατεύουμε το μείγμα τυριών-αλλαντικών με τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′.