Υλικά για 4-6 άτομα:
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 150 γρ, μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light ή γάλα ελαφρύ
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ. μοτσαρέλα (φρέσκια ή μπαστούνι) τριμμένη
- 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 8 φέτες μπριζόλα καπνιστή σε κυβάκια
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 4-5΄.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την μπριζόλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, τα τυριά, ανακατεύουμε για 1΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αν έχουμε βάλει γάλα, δεν θα αφήσουμε να τελειώσει. Θα σωθεί μέσα στο σκεύος στο φούρνο.)
- Ανακατεύουμε το μείγμα τυριών-αλλαντικών με τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′.