Υλικά για 2 άτομα:

  • 200 γρ. ρύζι μπονέ (ή καρολίνα ή άλλο ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5-6 φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 3-4 κόκκους κάρδαμο
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο μπλέντερ.
  • Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το ρύζι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Βάζουμε λίγο νερό, το κάρδαμο και τις σταφίδες και αφήνουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε συνεχώς λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.