Υλικά για 2 άτομα:
- 200 γρ. ρύζι μπονέ (ή καρολίνα ή άλλο ρύζι)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 5-6 φρέσκα μανιτάρια
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
- 3-4 κόκκους κάρδαμο
- ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. μαργαρίνη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο μπλέντερ.
- Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το ρύζι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βάζουμε λίγο νερό, το κάρδαμο και τις σταφίδες και αφήνουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε συνεχώς λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.