Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. arborio
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1800 ml καυτό νερό
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 60 γρ. βούτυρο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 10 κλωστές σαφράν
- 100 γρ. αρακάς βρασμένος
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5΄.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το σαφράν μέσα στο νερό και το ρίχνουμε στο ριζότο μέχρι να χυλώσει σε 20΄.
- Ρίχνουμε στο τέλος και τον αρακά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε το ριζότι με το κοτόπουλο και την τριμμένη παρμεζάνα.