Υλικά για 4 μερίδες:

  • 300 γρ. arborio
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1800 ml καυτό νερό
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 κλωστές σαφράν
  • 100 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το σαφράν μέσα στο νερό και το ρίχνουμε στο ριζότο μέχρι να χυλώσει σε 20΄.
  • Ρίχνουμε στο τέλος και τον αρακά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρουμε το ριζότι με το κοτόπουλο και την τριμμένη παρμεζάνα.