Υλικά για 4 άτομα:

Για τον ζωμό από τα θαλασσινά:

  • 1 κιλό καλαμαράκι και χταπόδι
  • δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ριζότο:

  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φρέκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Θαλαασινά:

  • Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε χύτρα με τη δάφνη και πιπέρι και βράζουμε για 25΄.

Ριζότο:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ρύζι, τα λαχανικά και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό από τα θαλασσινά.
  • Αφού απορροφήσει τον ζωμό ρίχνουμε και τον υπόλοιπο μαζί με τα θαλασσινά, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20′. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα, προσθέτουμε και επιπλέον ζεστό νερό.