Υλικά για 32 περίπου ρολάκια:
- 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 ml γάλα χλιαρό
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Ζύμη:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα, και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 1 1/2 ώρα.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε εκεί τη ζύμη σε ένα ορθογώνι φύλλο 25 χ 50 εκ.
Γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες ανά 3 εκ. και τις απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας περιθώριο ανάμεσά τους, γιατί θα φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με το αβγό τα ρολάκια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 40 βαθμούς και αφήνουμε μέσα τα ταψιά για 20′.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 10΄.