Υλικά για 32 περίπου ρολάκια:

  • 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 ml γάλα χλιαρό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για το ψήσιμο

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Ζύμη:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα, και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 1 1/2 ώρα.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε εκεί τη ζύμη σε ένα ορθογώνι φύλλο 25 χ 50 εκ.

Γέμιση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες ανά 3 εκ. και τις απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας περιθώριο ανάμεσά τους, γιατί θα φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε με το αβγό τα ρολάκια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 40 βαθμούς και αφήνουμε μέσα τα ταψιά για 20′.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 10΄.