Υλικά για 4 άτομα:
- 3 μεγάλα, μακριά κολοκύθια
- 500 g φρέσκες σαρδέλες (ή καταψυγμένες,έτοιμες φιλεταρισμένες)
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πετιμέζι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε λεπτές, μακριές φέτες.
- Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε για 15-20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
- Πλένουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το κόκαλο χωρίς να διαχωρίσουμε τα δύο φιλέτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, την κάππαρη, τον άνηθο και το σκόρδο. Α
- λατίζουμε ελαφρά, γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή, ραντίζουμε με 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. φρυγανιά και μπόλικο πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε 1 φέτα κολοκυθιού και στρώνουμε 1 φιλέτο σαρδέλας, βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλάκι από το μείγμα της ντομάτας και τα τυλίγουμε όλα μαζί σε ρολό.
- Μεταφέρουμε το ρολάκι σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ραντίζουμε με το πετιμέζι και όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ψήνουμε τα ρολάκια για 20-25′ μέχρι να ροδίσουν.