Υλικά για 3-4 άτομα:
- 500 γρ. ψαρονέφρι ή άλλο κομμάτι φιλέτο χοιρινό
- 4 λιαστές ντομάτες
- 50 γρ. προβολόνε
- 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες για ρολάκια.
- Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά πλην των 3 τελευταίων στο μούλτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Αλείφουμε κάθε φέτα με το μείγμα, την τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε με 2 οδοντογλυφίδες.
- Βάζουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο από όλες τις πλευρές τα ρολάκια και σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη γέμιση, 1 ποτήρι νερό, την πιπεριά σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Αν σωθεί νωρίτερα το νερό, προσθέτουμε και άλλο.