roloxoirino

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 500 γρ. ψαρονέφρι ή άλλο κομμάτι φιλέτο χοιρινό
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 50 γρ. προβολόνε
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες για ρολάκια.
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά πλην των 3 τελευταίων στο μούλτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Αλείφουμε κάθε φέτα με το μείγμα, την τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε με 2 οδοντογλυφίδες.
  • Βάζουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο από όλες τις πλευρές τα ρολάκια και σβήνουμε με κρασί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη γέμιση, 1 ποτήρι νερό, την πιπεριά σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Αν σωθεί νωρίτερα το νερό, προσθέτουμε και άλλο.