rolokima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 3 άτομα:

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ψίχα από 3 φέτες ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα για 5′)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 70 γρ. γραβιέρα λεπτοτριμμένη σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ρολό καλά και βάζουμε στο ψυγείο
  • Βγάζουμε από το ψυγείο, απλώνουμε το μισό μείγμα σε μια λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω τα υλικά για τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά.
  • Πιέζουμε να γίνει ρολό, το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το στρίβουμε σαν καραμέλα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για ολόκληρο βράδυ ή κάποιες ώρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40′. Ενδιάμεσα, μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, το γυρίζουμε από την άλλη.
  • Στο ταψί μπορούμε να βάλουμε και πατάτες.