Υλικά για 3 άτομα:
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- ψίχα από 3 φέτες ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα για 5′)
- 1 αβγό
- 1/2 κ.σ. σόγια σος
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 70 γρ. γραβιέρα λεπτοτριμμένη σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ρολό καλά και βάζουμε στο ψυγείο
- Βγάζουμε από το ψυγείο, απλώνουμε το μισό μείγμα σε μια λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω τα υλικά για τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά.
- Πιέζουμε να γίνει ρολό, το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το στρίβουμε σαν καραμέλα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για ολόκληρο βράδυ ή κάποιες ώρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40′. Ενδιάμεσα, μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, το γυρίζουμε από την άλλη.
- Στο ταψί μπορούμε να βάλουμε και πατάτες.