Υλικά για 4 άτομα:
- 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός φρέσκο, ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
- 6-7 φέτες ζαμπόν βραστό
- 2 κ.γλ. φρυγανιά τριμμένη
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κότας
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ενώνω το κιμά κοτόπουλου με το 1 αυγό, τα κυβάκια πράσινης πιπεριάς, το ½ φλιτζάνι κασέρι, το ½ φλιτζάνι μαϊντανό, το 1/2 φλιτζάνι φέτα, το 1 κ.γλ. και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με πάπρικα.
- Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα, σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και φυλάω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το μοσχαρίσιο κιμά με το άλλο αυγό, τη κόκκινη πιπεριά, το υπόλοιπο κασέρι, την υπόλοιπη φέτα, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το κόλιανδρο.
- Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μετά από 30 λεπτά απλώνω στην επιφάνεια εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας το μείγμα του μοσχαρίσιου κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο στρώμα διαστάσεων 20 Χ 30 εκ.
- Πάνω από αυτό στρώνω το μείγμα του κιμά κοτόπουλου και ισιώνω την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Τέλος στρώνω τις φετούλες ζαμπόν, ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα τυλίγω σε ρολό, σφίγγοντας και διπλώνοντας τις άκρες του.
Τυλίγω αυτό το ρολό με τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο σφιχτά. - Μεταφέρω το ρολό σε ταψάκι φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Βγάζω από το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνω στους 200 βαθμούς για 15′ μέχρι να πάρει χρώμα το ρολό.
Παίρνω το λιγοστό ζουμί που έβγαλε το ρολό όταν ψήθηκε και το ζεσταίνω με το ζωμό κότας. - Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθούν, προσθέτω τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
- Δένω τη σάλτσα με μια κουταλιά κορν φλάουρ που την έχω διαλύσει σε ½ φλιτζανάκι νερό.
- Σερβίρω το ρολό σε φέτες και περιχύνω με τη σάλτσα.